Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Στο Προεδρικό Μέγαρο η ομάδα του Διομήδη

Την ομάδα χάντμπολ του Διομήδη Άργους, που ανέβηκε στην κορυφή της ευρωπαϊκής χειροσφαίρισης, κατακτώντας το Τσάλεντζ Καπ, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Αφού ο κ. Παπούλιας καλωσόρισε τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και διοικητικούς παράγοντες των Αργειτών, τους συνεχάρη για την ιστορική επιτυχία τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έξω λένε ότι η Ελλάδα έχει σκύψει, αλλά με το δικό σας παράδειγμα έχετε αποδείξει το αντίθετο. Η νίκη σας είναι πολύ μεγάλη. Ήσασταν όλοι μια παρέα, όπως μια παρέα ήμασταν τότε που αγωνιζόμουν ως αθλητής με τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο».
Από την πλευρά του γενικός γραμματέας Αθλητισμού ο Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος ήταν «παρών» στην εκδήλωση ανέφερε: «Ο Διομήδης πέτυχε έναν άθλο με δικά του μέσα, με την αρωγή της τοπικής κοινωνίας. Σας ευχαριστούμε κ.Πρόεδρε που κάθε φορά ανοίγετε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου για τις επιτυχίες του ελληνικού Αθλητισμού. Αυτό είναι μια ηθική ανταμοιβή και είναι πάνω από τα χρήματα».
Εν συνεχεία πήρε την σκυτάλη ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Χαράλαμπος Πιλαφάς, τονίζοντας: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά, αλλά και για όλο το άθλημα, να δεχθούμε συγχαρητήρια από τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και έχω την ίδια συγκίνηση που είχα όταν φόρεσα για πρώτη φορά την φανέλα της εθνικής».
Από την πλευρά του, ο Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε: «Εκπροσώπησα την Ολυμπιακή Επιτροπή στην υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας της ομάδας του Διομήδη Άργους στο Προεδρικό Μέγαρο και αισθάνομαι υπερηφάνεια γιατί, έχοντας ηγηθεί του αθλήματος επί μια δεκαετία, είδα αυτή την ομάδα να μας κάνει περήφανους και γνωστούς σε όλη την Ευρώπη».
Ο προπονητής του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας, ανέφερε: «Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή η υποδοχή που είχαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια μικρή ομάδα, επαρχιακή. Αυτή η τιμή μας γεμίζει ευθύνες για το μέλλον».
Τέλος ο αρχηγός των κυπελλούχων Ευρώπης, Γιώργος Ζαραβίνας, είπε: «Είναι τιμή για το Διομήδη και για όλο το ελληνικό χάντμπολ, η ημέρα αυτή, που μας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι πρέπει να πάρει το άθλημα τη θέση που του αρμόζει, εύχομαι να υπάρχει συνέχεια, όχι μόνο από την πλευρά του Διομήδη, αλλά και απ΄ όλες τις ελληνικές ομάδες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δήμαρχος Αργούς-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος πρόσφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα κάδρο με την φανέλα του Διομήδη, μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών καθώς και το σήμα του Διομήδη.